Jobb og studier i utlandet

Studier i utlandet

Mange drømmer om å reise til andre land for å studere. Den norske stat har de siste årene lagt godt til rette for deg som vil studere i et annet land. Å studere utenlands gir deg ikke bare en utdannelse - det gir deg også en opplevelse for livet og gi deg helt nye perspektiv i din tilværelse. De aller fleste av disse organisasjonene tilbyr veiledning og informasjon om studier i utlandet. Så ikke nøl med å ringe. Nyttige steder som kan hjelpe deg med dette er:

Lånekassen gir også støtte til videregående opplæring i Norden. Det vil si at du velger skole og studieretning, og søker deretter om støtte. Lånekassen kan i utgangspunktet ikke gi støtte til videregående opplæring utenfor Norden, men det er gjort en del unntak.

Arbeid i utlandet

Interessert i å jobbe i et annet land? Da kan du gå inn å se på ledige stillinger i de fleste europeiske land via Nav Eures. Her finner du også alt du trenger å vite om å bo og arbeide i utlandet.

Søkerprosessen til både studier og jobb i utlandet

Les om Europass på nettsiden til HK-dir.

Mange drømmer om å reise til andre land for å studere. Den norske stat har de siste årene lagt godt til rette for deg som vil studere i et annet land. Å studere utenlands gir deg ikke bare en utdannelse - det gir deg også en opplevelse for livet og gi deg helt nye perspektiv i din tilværelse.