Utveksling i utlandet

Går du på videregående og har lyst å ta et år i utlandet?
Har du lyst å lære språk og bli kjent med nye kulturer mens du studerer? Da kan du ta hele eller deler av utdanningen i utlandet.
Her får du tips om hvordan du går frem for å studere i utlandet.

Videregående skole

Du kan ta hele eller deler av videregående i utlandet.

I Norden har du samme rett på videregående opplæring som landenes egne statsborgere, og du kan søke videregående skoler i Danmark, Finland, Island og Sverige.

Noen norske videregående skoler har utvekslingsavtaler med skoler i utlandet, så sjekk hvilke avtaler skolene i ditt nærområde har.

Studieforberedende utdanning

UWC er en utdanningsbevegelse som samler ungdom fra hele verden på 18 videregående skoler i 18 land. Du kan få støtte til flere år av Lånekassen, og komme hjem med en godkjent International Baccalaureate (IB).

Hvis du reiser gjennom et uvekslingsprogram gir Lånekassen stipend til utveksling i Vg2, dersom din norske skole godkjenner utenlandsoppholdet.

Disse utvekslingsprogrammene er godkjent av Lånekassen:

Yrkesfaglig utdanning

Som elev ved et yrkesfaglig utdanningsprogram har du mulighet til å ta deler av læretiden i utlandet, eller du kan dra på utveksling til andre land.

Informasjon om å ta deler av læretiden i Europa på Viken sine nettsider.

Eurodyssey er et traineeprogram for mobilitet for ungdom Man kan søke seg inn på et betalt traineeship, inkludert språkkurs, i 3 til 7 måneder.